A virágpor

"A virágpor (pollen) a virágos növények szaporodása során a megporzásban szerepet játszó, a harasztok mikrospóráival homológ finom por, bioaeroszol (neve latinul lisztet jelent).

A zárvatermő növények virágában a hím ivartájnak, az andröceumnak fő alkotóelemei a porzók (stamen). A porzók portokból (anthera) és porzószálból (filamentum) épülnek fel. A portokok egy-vagy két portokf… Tovább

Nem kell mindig túl komolyan venni mindent :D

Kattints a képre, ha érdekel :) Tovább

Egy kis nevetés, nem káros az egészségre... sőt!

Négy pap vitatkozik egy teológiai kérdésről. Hárman képviselik az egyik álláspontot, egyiküknek más a véleménye. Mikor a renitens pap kifogy az érvekből, felkiált:
- Uram, tudom, hogy igazam van! Adj valami jelet, hogy így van!
Hirtelen mennydörög egyet az ég.
- Ugyan már, ez csak véletlen! - mondja a három másik.… Tovább

Nagyon hangsúlyos nézet mostanában egyes keresztény körökben, hogy vannak vallások, és vallásos emberek, valamint vannak akik már elhagyták, meghaladták a vallást, a vallásokat és vallásosságot, külön közösségek tagjai vagy közösségeken kívüliek is akár, így ők magukat általában csak egyszerűen hívőknek nevezik. Sokszor - tisztelet a kivételeknek - eme hívők erősen kritizálják a vallásokat, ám ezz… Tovább

"31 Ekkor a vallási vezetők újra köveket kaptak fel, hogy Jézust megkövezzék. 32 Ő ezt kérdezte tőlük: „Sok jó dolgot tettem már a szemetek láttára Atyám akarata szerint. Ezek közül melyikért akartok most megkövezni?”

33 Azok így feleltek: „Nem valamelyik jó tettedért, hanem azért akarunk megkövezni, mert ember létedre azt állítod, hogy Isten vagy! Ezzel Istent gyalázod.”
<… Tovább