1. Isten hozott! Ha erre tévedtél, bizonyosan nem a véletlen sodort ide, legalábbis mi nem hiszünk a véletlenekben. Pontosabban a véletlen értelmezésünk szerint az, amit nem véltünk volna... hogy így van, hogy így lehet, hogy így megtörténhet. Számunkra tehát ez a véletlen jelentése. Bizonyára társat, közösséget, levelező társat, szellemi és lelki közeget, barátokat és/vagy ezek mellé társat keresel. Egy éltre. Akiről hiszed, hogy a másik feled, a szellemi-lelki-testi kötelékben EGY lehetsz, általa és vele EGYütt, a Teremtővel. Akit Isten Neked rendelt, és akit Istentől kértél a kezdet kezdetén, amire talán már nem is emlékszel. Ha ezért vagy itt, akkor remélhetőleg a fentiek közül valamelyik vagy talán mindegyik vágyad teljesülhet. Ígérni persze semmit sem ígérhetünk Neked, mert elsősorban mindenki a maga szerencséje kovácsa kell legyen, és ez érvényes a társkeresésre is.

2. Mivel biztathatunk? Egy moderált közeggel, ahol viszont mindenki megnyilvánulhat a keresztény etika és egymás kölcsönös tisztelete jegyében és szellemében. Igen, az oldal néha parázs vitáknak is helyt ad, néha a "határokat" feszegetik a keresők, de ez többnyire egymás jobb megismerésére szolgál. Ameddig az itt létrejött és folyamatosan fejlődő, változó közösség békéjét és keresését nem zavarja, addig mi sem avatkozunk közbe. Az oldalon mindenki szabadon megnyilváníthatja gondolatait, és mindez elsősorban a közösség mérlegelésére van bízva. A moderálás csak akkor lép közbe, ha az írott és íratlan szabályok áthágásra kerülnek. Bízunk az ide feliratkozók komolyságában, lelki és szellemi érettségében, de legfőképpen bízunk az emberi értékekben, és abban, hogy egymás kölcsönös tisztelete még a legparázsabb megnyilvánulások mögött sem hamvad el. A Krisztusi Szeretet örök mércéje ennek a közösségnek, és ez a mérce legyen mindenki számára útjelző mindenkivel és mindennel szemben. Ennek értelmezése pedig rítusok felett álló, mindenki lelkiismerete szerint kell érezze. Tegyük azt másokkal, amit velünk szeretnék hogy mások tegyenek, és ne tegyük másokkal azt, amit nem szeretnénk, hogy velünk tegyenek! Ez a keresztenytars.net erkölcsi, lelki, szellemi és mentális alapelve.

3. Az internetes társkeresésnek megvannak a maga előnyei és hátrányai is. A mai rohanó kornak ez sajnálatos módon egy mellékterméke, hiszen egyre kevesebb idő jut a valós emberi kapcsolatokra. Ne feledjük tehát, hogy egyetlen internetes társkereső sem pótolhatja a valós, szellemi-lelki-fizikai kapcsolatokat, DE elősegítheti azok kialakulását. Ez a társkereső tehát bevallottan azzal a szándékkal jött létre, hogy a virtuális tér kihasználásával a valós térbe kísérje vissza az embertársainkat, akik ide jelentkeztek. Nem jó az embernek egyedül, és az egyre atomizáltabb társadalmakban, az egyre romló minőségű emberi kapcsolatok újjáépítését magunknak kell felvállalnunk. Mindenkinek a saját életében. Paradox módon, tehát nem arra buzdítunk, hogy a társkeresőt mint célt, hanem csakis mint eszközt fogjon minden ide jelentkező fel. A társkereső természetesen tehát csak eszköze lehet a valós emberi és isteni értékeket vallók számára, hogy egymásra találhassanak.

4. A kitartás talán a legfontosabb erények közé tartozik, mindennek alapja a teremtő életben, így a társkeresés sem kivétel ez alól. Többen találtak a visszajelzéseink alapján társat úgy ezen az oldalon, hogy évekig voltak az oldalra feliratkozva. Természetesen ennek az ellenkezője is igaz. Ugyanakkor a realitásokat figyelembe véve, sokkal nagyobb esélyt ad magának az, aki rövidke keresés után nem törli magát sikertelensége okán az oldalról, hanem fennmarad, fenntartja fiókját, és rendszeresen visszalátogat. Soha nem tudhatja ugyanis senki, hogy egy másik kereső az ő profilját látva mikor iratkozik fel az oldalra, pontosan azért, mert vele szeretne ismerkedni. Értelemszerűen tehát az rendelkezik több eséllyel, aki a kezdeti sikertelenségek ellenére nem adja fel. Kérünk ezért minden feliratkozót, hogy a fentieket fontolja meg ennek a fényében. Ugyanakkor bárki bármikor újra feliratkozhat, korlátozás mentesen az oldalunkra, ha mégis úgy dönt, hogy törli a fiókját. Jelenleg ugyanis az inaktív fiókok felfüggesztésére és tárolására nincs mód.

5. A bizalom a másik fontos kelléke a társkeresésnek, ami a személyes hittel karöltve valóban hegyek mozgatására képes. Ha hittel és bizalommal fordulunk egymás felé, akkor kaput nyithatunk vágyaink beteljesedése előtt. Az internetes társkeresésnek ugyanakkor egyik fő lehetősége, hogy anonimitásunkat csak a kellő időben és a kellő személynek fedhessük fel. Ezért javasoljuk, hogy vigyázzunk arra, hogy a személyes adatainkat semmiképpen ne tegyük közszemlére. Az oldalunkra való feliratkozáshoz amúgy sincs szükség személyes adatokra, a rendszerünk mindössze egy valós villámpostacímet tárol mindenki fiókjához el. A gátlások feloldásához is hasznos segítség lehet a kezdeti anonimitás, ugyanakkor mindenkit biztatunk arra, hogy használja bátran az oldal adta lehetőségeket az ismerkedéshez. Az internetes közeg is hasonlatos a való élethez abban a tekintetben, hogy itt is egyaránt szerezhetünk különböző tapasztalatokat különböző emberekkel. Fontos ennek tudatában lenni, és bizalommal, hittel de a realitások talaján állva kezdeni a társ és/vagy közösség kereséshez. Ne feledjük, a negatív akár a pozitív tapasztalat egyaránt az élet és a valóság része, és bár az ember hajlamos kerülni azon helyzeteket, melyekben ki lehet téve a sérülésnek, ezzel párhuzamosan sokszor pontosan a pozitív dolgoktól, élményektől, történésektől is "sikeresen" távol tartja magát. Aki mer az nyer. Nincs máshogy ez a szerelemben sem, bízzunk tehát abban, amit az Isteni Szeretet rendel a számunkra, még akkor is ha néha pofont kapunk simogatás helyett, mert sokszor csak utólag értjük meg, hogy minek mi az üzenete, és hogy pontosan az kellett történjen velünk ahhoz, hogy megtanulhassunk egy leckét az életben. Bizalom, Istenben, Sorsunkban, az Életben, és a mindent teremtő Szeretetben.

6. Segíts magadon és az Isten is megsegít! Azt tanácsoljuk mindenkinek, aki már oldalunk tagja vagy aki még nem, hogy önmaga vérmérsékletéhez, egyéniségéhez és személyiségéhez mérten próbáljon aktívvá válni az oldalon, mert itt is érvényes, hogy csak az talál, aki keres. Az aktivitás és a passzivitás közötti folyamatos egyensúly keresése és megvalósítása az egyik titka az internetes társkeresésnek, akár csak a közösségi létnek, amikor leegyszerűsítve az a legjobb, mikor az ember sem nem túlzottan visszahúzódó, sem nem túlzottan aktív olyan értelemben, hogy másokat a háttérbe szorítson a tevékenykedése. Kívánunk mindenkinek a fentiek szellemében tartalmas időtöltést oldalunkon, sikeres közösség, barát és társkeresést. Isten áldását kívánjuk mindenkinek mindehhez!

(A fenti gondolatok a teljesség igénye nélkül születtek.)

Szeretettel: Szolgabíró