Súgó

Súgó

Kedves Tagjaink és Leendő Tagjaink!

Az alábbiakban az oldal használatával kapcsolatos gyakran felmerülő kérdésekre adunk választ.

1. Kell-e fizetni a belépéshez, vagy a szolgáltatásokért és mire van szükség a regisztrációhoz?

A www.keresztenytars.net magyar keresztény társkereső oldal teljesen ingyenes bárki számára.

A regisztrációnál nem szükséges személyes adatok megadása, csak egy érvényes emailcím kell. A felhasználónév nem tartalmazhat, csak ékezet nélküli kis és nagy betűket valamint számokat, és legalább 4 karakter hosszúságú kell legyen A jelszó úgyszintén nem tartalmazhat, csak ékezet nélküli kis és nagy betűket valamint számokat, és minimum 8 karakter hosszúságú kell legyen.

2. Nem kaptam visszajelzést a regisztráció után. Mi történt?

A regisztráció csak érvényes email címmel működik. Amennyiben a regisztrációnál megadott email cím nem valódi, nem tudjuk kiküldeni az elfogadást megerősítő emailt. Előfordulhat az is, hogy egyes postafiók szolgáltatók SPAM-nak minősítik a rendszerünk által kiküldött emailt. Kérünk mindenkit, ellenőrizze ilyen estben a SPAM mappát a postaládájában. Másik probléma lehet az, ha valakinek megtelt  a postaládája. Ilyenkor a kiküldött email nem tud célba jutni.

3. Regisztráció után nem tudok belépni. Miért van és mi a teendőm?

Az oldalunkon a regisztrációkat manuálisan adminisztráljuk a nagyobb biztonság érdekében , ezért előfordulhat, hogy ez időbe telik. Igyekszünk minden regisztrációt maximum 24 órán belül érvényesíteni. Regisztráció után kérünk várd meg türelemmel, ameddig a fiókodat aktiváljuk, ha esetleg az aktiválást jelző levelet nem kapnád meg, kérünk nézz vissza, hogy aktiváltuk-e időközben a fiókodat.

4. Miért nem jelennek meg azonnal a feltöltött képeim?

Az oldalunkon a feltöltött képek csak az adminisztrátor engedélyével jelenhetnek meg, ezért ha a képeid nem jelennek meg azonnal, kérünk várj türelemmel. Mindez az oldalunkon lévő tagjaink érdekét szolgálja. Igyekszünk maximum 24 órán belül aktiválni minden képet.

5. Mit tegyek ha nem sikerül képet feltöltenem az albumomba, vagy profilomba?

Kérünk jelezd a problémát az Adminisztrátornak, az oldalunk alján található "Kapcsolat" menüpont segítségével.

6. Hogyan törölhetem a regisztrációmat?

A regisztráció törlése minden tagunk számára elérhető opció. A tagság megszüntetéséhez be kell jelentkezni, majd az ekkor megjelenő almenük között ki kell választani a következőket:

Beállítások / Láthatóságom / Kik láthatják az adatlapomat? / Regisztráció törlése

7. Hogyan szűrhetném a keresést felekezetek szerint?

A "Keresés" menü "Részletes" almenüje segítségével.  ( http://keresztenytars.net/search/advanced/ )

8. Hogyan tilthatok le egy felhasználót, hogy ne férjen hozzá az adatlapomhoz, és ne küldhessen üzeneteket?

Működik a teljes érvényű felhasználótiltás. Ha valakit le szeretnénk tiltani, az adatlapja alján található "A felhasználó letiltása" menü segítségével tehetjük meg. Ezután az illető már nem férhet hozzá az adatlapunkhoz. Ha később mégis engedélyezni szeretnénk a letiltott felhasználót, akkor a "Beállítások" menü "Letiltottak" almenü alatti listán törölhetjük a tiltást. 

9. Hogyan tölthetek fel fényképeket a fotóalbumomba?

Bejelentkezés után megjelenik az alsó menüsáv. A "Fotóalbumom / Fotó feltöltése az albumba" menüre kattintva  a "Válassz képet" pontnál a számítógépünk könytáraiból kiválasztjuk az óhajtott képet majd a "Feltöltés" gombbal feltöltjük albumunkba. Ugyancsak itt vagy később a "Képek beállítása" menüben beállíthatjuk a képünk értékelhetőségét és véleményezhetőségét. A képek bélyegképének szerkesztésére a " Bélyegképek szerkesztése" menü áll rendelkezésünkre.

10. Hogyan tilthatom le az albumképeim láthatóságát?

A "Beállítások / Láthatóságom / Kik láthatják a képeimet? " menü segítségével a "Barátaim" legördülő ablak beállításával képeinket csak azok tekinthetik meg, akiket felveszünk a "Barátok" közé. Barátnak úgy vehetünk valakit fel, ha az illető adatlapjára kattintunk majd, a "Felvétel barátnak" menüre kattintva barátkérőt küld a rendszerünk. Amennyiben a felkért elfogadja a felkérést, felkerül a "Barát" listánkra, és ezután számára már láthatóvá válnak az albumunk képei, míg mások számára nem elérhetőek.

11. Hogyan tölthetem fel vagy változtathatom meg a profilképemet?

Bejelentkezés után megjelenik az alsó menüsáv. Az "Adatlapom / Profilkép feltöltése" menüre kattintva  a "Válassz képet" pontnál a számítógépünk könytáraiból kiválasztjuk az óhajtott képet majd a "Feltöltés" gombbal feltöltjük albumunkba. Ugyancsak itt a képek bélyegképének szerkesztésére a " Bélyegképek szerkesztése" menü áll rendelkezésünkre. Ha nem akarunk semmilyen képet sem megosztani az adatlapunkon, akkor ugyanitt törölhetjük a képünket. A profilkép megtekinthetősége mások számára jelenleg nem tilhtató le.

12. Mit látunk a listán amikor a "Látogatóim" menüpontra kattintunk?

- Aki az ott megjelenő listán szerepel, az az illető egyszer, valamikor rákattintott az adatlapodra. A rendszer ott tartja őt egy darabig a listán, aztán automatikusan törlődik onnan.
- Az illető mellett feltüntetett "Utolsó belépés" nem az adatlap megnézésének időpontját takarja, hanem hogy a látogatód mikor lépett be legutóbb a "keresztenytars.net"-re. Ha téged életében egyszer nézett meg, de óránként belép az oldalra, akkor is csak az oldalra való belépés idejét mutatja neked a rendszer. Nem azt, hogy mikor kattintott rád megint. A megtekintések számát nem jelzi a rendszer.
- Egyetlen támpont van, ami valamennyit segít ebben: a lista sorrendje. Aki legfelül van, ő kattintott legutóbb az adatlapodra. Aki legalul van, ő pedig legrégebben. Tehát csak annyit árul el, hogy ők, egymáshoz képest hamarabb vagy később néztek meg téged. A látogatások időpontját és gyakoriságát ebből nem lehet megtudni.


- Ez azt is jelenti, hogy ha például egy hétig senki sem kattint rád, a lista akkor is változatlanul őket, ugyanolyan sorrendben fogja mutatni.
- Amikor közülük valaki, vagy egy új ember rád kattint, azonnal a lista tetejére kerül. Addig marad ott, amíg valaki más nem kattint rád. Így fog valaki idővel egyre lejjebb kerülni a listán, amíg nem törlődik onnan automatikusan.

13. Honnan tudhatod biztosra, hogy valaki többször is megnézte az adatlapodat?

Egyedül onnan, ha az illető feljebb került a "Látogatóim" listán ahhoz képest, mint ahol legutóbb láttad. Ez alól csak egyetlen kivétel van: ha a felette levők közül valaki leiratkozik az oldalról. Mert így automatikusan feljebb kerül anélkül, hogy rád kattintana. Érdemes ezeket figyelembe venni, mielőtt valakiről azt feltételezzük, hogy rendszeresen az adatlapunkat nézegeti.


14. Hogyan tudom megváltoztatni a fiókom jelszavát?


Bejelentkezés után "Beállítások" menüpont alatt a "Jelszó" és "Jelszó mégegyszer" mezőkbe be kell írni a kívánt jelszót, (ügyelni kell arra, hogy a beírt jelszó azonos legyen mindkét mezőben) majd az oldal alján található "Mentés" gombra kattintva elmenteni azt. Ezután ki kell jelentkezni, majd újra bejelentkezni az új jelszóval.


15. Mi történik ha valakinek "Kacsintást" küldök? 

Az illető a következő emotikont kapja: ";)"

16. Mit tegyek, ha a vendégkönyvemben kellemetlen megjegyzéseket találok?

A nem kívánt hozzászólások és megjegyzések a vendégkönyvben:

1. Azonnal törölhetőek a "Bejegyzés törlése" opcióval a "Vendégkönyv" menüben.

2. A "Beállítások" menüpontban a "Láthatóságom" almenüben beállítható, hogy ENGEDÉLYEZÉS NÉLKÜL egyetlen vendégkönyv bejegyzés sem jelenhessen meg - "A vendégkönyv bejegyzések kézi jóváhagyása?" / IGEN - pont aktiválásával.


17. Hogyan törölhetem a hozzászólásokat a saját naplómban?

Naplóm / Bejegyzés szerkesztése /  Hozzászólások megtekintése

Ezen a menüsoron eljutunk az aktuális naplóbejegyzés hozzászólásaihoz. Itt minden hozzászólás mellet szerepel a "Törlés" link. A nem tetsző hozzászólást így lehet törölni. Ez az opció MINDEN tagunk számára elérhető.

______________________________

Ha ezeken kívül bármilyen problémád akad, kérünk fordulj bizalommal az Adminisztrátorhoz, az oldalunk alján található "Kapcsolat" menüpont segítségével.